Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak

SLOVENKE V EVROPSKI LIGI V TEŽKI SKUPINI

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo prihodnje leto nastopila v evropski ligi. Naša dekleta bodo igrala v srebrni ligi, v skupini B se bodo srečala s Portugalsko, Grčijo in Estonijo. Osnovni cilj naše izbrane vrste je uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice.

Preberi več
Aleš Oblak

CHIAPPINI OBJAVIL SPISEK ZA KVALIFIKACIJE

Slovenska ženska reprezentanca bo v začetku januarja odigrala še zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bodo prihodnje leto gostile Turčija, Poljska, Slovaška in Madžarska. Naša dekleta v skupini z Belgijo, Izraelom in Islandijo trenutno zasedajo drugo mesto.

Preberi več
OZS

PO OI PROTI POLJSKI, FRANCIJI IN TUNIZIJI

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo, glede na najnovejšo svetovno lestvico, v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah pomerila s Poljsko, Francijo in Tunizijo. Kvalifikacijski turnir bo potekal od 9. do 11. avgusta, organizator še ni znan.

Preberi več
Aleš Oblak

SLOVENCI NA 17. MESTU, VELIK NAPREDEK DEKLET

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca na novi svetovni lestvici zaseda 17. mesto. V primerjavi z letom 2017 je naša izbrana vrsta napredovala za šest mest. Izjemen skok je uspel tudi dekletom, ki so glede na lansko lestvico pridobila kar 76 mest in so zdaj na 39. mestu.

Preberi več
OZS

INŠPEKTORJI NAVDUŠENI NAD POGOJI V SLOVENIJI

V tem tednu so na Odbojkarski zvezi Slovenije gostili inšpektorje Evropske odbojkarske konfederacije CEV, ki so si podrobno ogledali prizorišče evropskega prvenstva za moške. Slednjega bo Slovenija prihodnje leto gostila skupaj s Francijo, Belgijo in Nizozemsko.

Preberi več
FIVB

SLOVENCI V OLIMPIJSKIH KVALIFIKACIJAH

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je z dobrimi rezultati v zadnjih letih na svetovni lestvici FIVB zagotovila položaj, ki ji prinaša možnost, da nastopi v kvalifikacijah za olimpijske igre, ki jih bo leta 2020 gostil Tokio.

Preberi več
FIVB

PRITOŽBA FRANCOZOV SPREMENILA UVRSTITVE NA SP

Svetovno prvenstvo v odbojki za moške, ki se je 30. septembra zaključilo v Italiji in Bolgariji, so slovenski odbojkarji sprva končali na 9. mestu, skupaj z Iranom, Francijo in Nizozemsko. Nekaj dni kasneje je bila lestvica spremenjena, saj je FIVB ugodila pritožbi Francozov.

Preberi več
FIVB

POLJAKI SVETOVNI PRVAKI, SLOVENCI DEVETI

Z velikim finalom se je zaključilo svetovno prvenstvo v odbojki, ki sta ga skupaj gostili Italija in Bolgarija. Drugega zaporednega naslova prvakov so se veselili Poljaki, ki so v finalu premagali Brazilce. Slovenci so na svojem prvem odbojkarskem mundialu osvojili 9. mesto.

Preberi več
OZS

KOVAČIČ IN KOZAMERNIK POVSEM V VRHU

Slovenska odbojkarska reprezentanta Jani Kovačič in Jan Kozamernik sta navdušila s svojimi predstavami na svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. Statistični podatki po prvem in drugem delu ju namreč uvrščajo med najboljše odbojkarje prvenstva.

Preberi več
ELES

SLOVENSKE ODBOJKARICE NA OBISKU PRI ELESU

Članice slovenske ženske odbojkarske reprezentance so bile minuli teden posebne gostje na strokovnem posvetu podjetja ELES, sicer generalnega sponzorja ženske reprezentanca. Posvet je potekal v okviru tedna e-mobilnosti.

Preberi več